Pizza met witloof

Number of persons
Aantal personen

2

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 stronken witloof
  • 150 g champignons
  • 200 g spekblokjes
  • 1 potje kruidenkaas
  • 1/2 ui in reepjes gesneden
  • het sap van 1 citroen
  • handvol rucola
  • vetstof

Je kan bladerdeeg vervangen door pizzadeeg. En spekblokjes door hamblokjes. Dat is minder vetrijk. 

Recept

Kook de stronken witloof in boter met water en citroen. Bak ze nadien kort en kruid af met peper en zout.

Snij de champignons in 4 en bak ze in boter en kruid af.

Stoof de ui kort aan. Bak het spek eventjes aan.

Steek met een vork gaatjes in het bladerdeeg Bak af voor 3/4 op 180°c.

Smeer voorzichtig de kruidenkaas op het bladerdeeg. Leg het witloof, in 2 gesneden, erop. Strooi er de ui, spek en champignons op. Leg de rest van de kruidenkaas ertussen. Bak verder af in de oven.

Werk af met rucola en serveer onmiddellijk.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.