Gegrilde Berloumi met romige sla van witloof

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Berloumi is Belgische grillkaas die je ook perfect kan frituren. De ‘frietjes’ serveer je met een romig slaatje van witloof. Heerlijk als winterse salade.

Ingrediënten

Voor de dressing:

  • 50 ml mayonaise
  • 2 el honing
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • peper
  • zout

Recept

Snijd de wortelen, het roodloof en het witloof in fijne plakjes. Besprenkel het witloof en het roodloof met wat limoensap.

Hak de dille en de bladpeterselie fijn en meng deze onder de gesneden groenten.

Maak de yoghurtdressing. Meng de mayonaise en de honing onder de yoghurt en breng op smaak met het overige limoensap en de zeste. Kruid met peper en zout.

Verdeel de yoghurtdressing onder de fijngesneden groenten. Haal de pitten uit de granaatappel.

Voeg deze toe samen met de krenten.

Snijd de Berloumi in frietjesvorm. Frituur de Berloumi gedurende 1 minuut op 190°C. Schud tijdens het frituren de frietjes los. Leg de Berloumi frietjes op keukenpapier. Kruid met peper en zout en serveer ze bij de salade van witloof.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.