Gegrilde Berloumi met romige sla van witloof

4
25

Berloumi is Belgische grillkaas die je ook perfect kan frituren. De ‘frietjes’ serveer je met een romig slaatje van witloof. Heerlijk als winterse salade.

Voor de dressing:

  • 50 ml mayonaise
  • 2 el honing
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • peper
  • zout

Snijd de wortelen, het roodloof en het witloof in fijne plakjes. Besprenkel het witloof en het roodloof met wat limoensap.

Hak de dille en de bladpeterselie fijn en meng deze onder de gesneden groenten.

Maak de yoghurtdressing. Meng de mayonaise en de honing onder de yoghurt en breng op smaak met het overige limoensap en de zeste. Kruid met peper en zout.

Verdeel de yoghurtdressing onder de fijngesneden groenten. Haal de pitten uit de granaatappel.

Voeg deze toe samen met de krenten.

Snijd de Berloumi in frietjesvorm. Frituur de Berloumi gedurende 1 minuut op 190°C. Schud tijdens het frituren de frietjes los. Leg de Berloumi frietjes op keukenpapier. Kruid met peper en zout en serveer ze bij de salade van witloof.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.