Koken met knolselder

Koken met knolselder: de favoriete recepten van Jeroen Meus

Knolselder maken wordt steeds populairder, en wij weten waarom. Deze wintergroente is makkelijk te bereiden en je kan er alle kanten mee op. Geniet van een dampende kop knolseldersoep, smeuïge knolselderpuree of verwerk de groente in een heerlijke ovenschotel. Graag nog meer smakelijke ideeën en recepten om lekkere gerechten met knolselder te maken? Jeroen Meus helpt je op weg.

Knolselder in het kort

  • Knolselder is de verdikte eetbare wortel van de selderplant.
  • Deze groente is rijk aan voedingsvezels en is een goede bron van kalium, foliumzuur en vitamine C.
  • De lekkerste gerechten maak je met kraakverse knolselder. Hier moet je op letten in de winkel: de knol moet stevig zijn. Als er nog bladeren aanzitten, moeten die frisgroen zijn. Klop ook even zachtjes op de knol om er zeker van te zijn dat hij niet hol klinkt
  • Op een koele en droge plaats kan je knolselder tot enkele weken bewaren.
  • Heb je de knolselder aangesneden? Dan is ze nog een week houdbaar in de koelkast. Krijg je het restje niet meteen op? Knolselder invriezen kan, maar dan moet je de groente eerst 2-4 minuten blancheren.

Jeroen Meus tipt 3 gerechten met knolselder

Knolselder is een heel veelzijdige groente: in soep, puree, een ovenschotel of rauw in een salade… met knolselder kan je volop variëren. Dat weet ook Jeroen Meus maar al te goed. Hij verklapt ons welke recepten met knolselder van Lekker van bij ons zijn favorieten zijn.

Als eerste kiest hij voor makreeltartaar met pickles van knolselder. Volgens Jeroen is het “een geniaal idee om pickles eens te maken met de veelzijdige knolselder. Ik proef dit gerecht meteen in mijn hoofd. En dit recept bewijst wederom dat producten uit de grond prachtig te combineren vallen met producten uit de zee...”

Een ovenschotel met puree smaakt altijd, vandaar zijn tweede keuze. “Voor deze ovenschotel van knolselderpuree met prei, selder en pulled chicken zijn geen woorden voor nodig. Een recept dat ik zo zou willen ‘adopteren’ in dagelijkse kost. Een allemansvriend...”

Wil je je tafelgenoten verrassen met een bijzonder gerecht? Ga dan voor de gepofte knolselder met paddenstoelen en Belgische kaas. “Tover dit maar eens op tafel en je scoort. Deze bereiding is momenten een hype maar daarom niet minder goed. Ook lekker om te bereiden op de smeulende kolen van een BBQ.” Nog een reden om uit te kijken naar het BBQ-seizoen!

Wat is jouw favoriet recept?

Ken je nog een overheerlijk recept met knolselder waar jij altijd naar teruggrijpt? Of probeerde je één van onze recepten met knolselder uit? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!