Voorgerechten met vis

Voorgerechten met vis

Ben je op zoek naar ideetjes voor voorgerechten met vis? Speciaal voor jou bundelen we onze meest bekeken recepten voor heerlijke visvoorgerechten. In de aanbieding: hondshaai, rode poon, zeebaars, langoustines, leng, tongschar en sint-jakobsschelp. Ontdek ze in onderstaande gerechten!

Waarom vis als voorgerecht altijd een goed idee is

  • Een stukje vis is licht verteerbaar en bovenal lekker.
  • Elk seizoen biedt een ruime keuze aan vis. Ontdek in de viskalender welke soorten nu op hun best zijn.
  • Van eenvoudig tot culinair. Van bakken tot pocheren. Vis kan je op tal van manieren klaarmaken. Met wat creativiteit kan je onze hoofdgerechten met vis ook steeds als voorgerecht serveren.
  • Het visvlees van verse vis is zacht en fijn van smaak en vergt maar een korte bereidingstijd.
  • Bevat je menu een hoofdgerecht met vlees of een vegetarische variant? No problemo! Vis leent zich perfect voor een gevarieerd menu. 

3x koude voorgerechten met vis

  • Heel even gebakken in boter of olie of als bijzondere carpaccio. Sint-jakobsvruchten zijn altijd lekker.
  • Rode poon is er van november tot maart, maar hij is toch het lekkerst tegen de lente. De ideale vis dus om nu op het menu te zetten! Een slaatje + rode poon + sint-jakobsvruchten = toppertje op je bord!
  • Van langoustines geniet je het hele jaar. Pocheer of bak verse langoustines enkele minuten. Laat de koppen eraan zitten, want daarin zit de meeste smaak. Serveer met een frisse salade en smullen maar!

3x warme voorgerechten met vis

3x vissoep

  • Zacht en romig, zo smaakt tongschar. Tongschar leent zich dus ook perfect voor een heerlijke vissoep. Snijd tongscharfilets in stukken en leg ze in diepe borden. Lepel er wat hete bloemkoolsoep over. De warmte van de soep is voldoende om de vis te garen. Of bak de tongscharfilets krokant in wat boter en maak er een rémoulade mee. Giet erwtensoep rond de rémoulade en hoppa! Een zee van lekkers op je bord!
  • In grootkeukens is leng erg gegeerd, omdat de vis groot is en een vast visvlees heeft, maar ook bij jou in de keuken is het een culinaire ster. Het witte vlees bevat weinig tot geen graten. Laat mooie stukjes lengfilet schitteren in een smaakvolle waterkersoep.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.