Receptfoto met rog en een frisse stoemp. De rog is gepanneerd en krokant gebakken en ligt bovenop een stoemp met aardappel, erwtjes en waterkers. Er ligt wit bestek langs het bord en er staat nog een gevuld kommetje met de overige stoemp naast voor de grote hongerigen onder ons.

Rog is de Vis van het Jaar 2021: 3 baktips van foodprofessional Ilse D’hooge

Rog werd verkozen tot Vis van het Jaar 2021. Het is al de 33e keer dat VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) en de Belgische visserijsector de verkiezing organiseren. Dit jaar kaapt rog de prijs weg en daar mogen we met z’n allen superblij om zijn. Rog is een heerlijke vis van bij ons die ontzettend veel bereidingsmogelijkheden biedt. Ambassadeur van de Vis van het Jaar is culinair inspirator Ilse D’hooge. Ilse is onder meer het creatief brein achter meerdere kookboeken, werkt als foodstyliste voor bekende magazines en runt samen met haar man Sven een viswinkel. Benieuwd naar haar tips? Lees dan even mee.

Ilse D’hooge © beeld Ilse D’hooge

Ben je blij met rog als Vis van het Jaar, Ilse?

“Ik vind rog echt een lekkere vis. De meeste mensen denken bij rog meteen aan de klassieker rog met botersaus en kappertjes, maar er is nog zoveel meer mogelijk met deze veelzijdige vis. Rog is trouwens ook een erg kindvriendelijke vis, want hij heeft een groot kraakbeen en er zitten geen kleine graatjes in.”

Probeerde je een van onze recepten of ging je aan de slag met de tips van Ilse? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter en post een foto van jouw favoriete gerecht of ingrediënt met #lekkervanbijons.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste culinaire weetjes, tips en verhalen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.

© beeld Ilse D’hooge