Roggevleugel met gebakken krieltjes en zoetzure komkommersalade

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

De combinatie van een knapperig stukje vis, een frisse salade en krieltjes is uitermate geschikt om te eten op warmere dagen. Het is een verfijnde en lichte maaltijd vol smaak.

Ingrediënten

  • 4 roggevleugels, elk 150 à 180 g
  • Boter en olijfolie, om te bakken
  • 500 g krieltjes

Voor de marinade

  • 1 chilipepertje
  • 3 el witte wijnazijn
  • 3 el water
  • 2 el suiker

Voor de komkommersalade

  • 1 rode ui
  • 2 kleine komkommers
  • 3 el kappertjes
  • 2 el maïsolie
  • Peper en zout

Recept

Maak eerst de marinade. Snipper de chilipeper, zonder de zaadjes, fijn. Doe de azijn, water en suiker met de chilipeper in een pannetje en warm op tot de suiker gesmolten is. Laat afkoelen in de koelkast.

Snijd de rode ui in fijne ringen. Snijd de komkommer in fijne linten. Dit lukt het best met een mandoline. Doe de komkommer en rode ui in een kom, roer er de kappertjes, maïsolie en de marinade door. Breng verder op smaak met peper en zout. Laat 15 minuten marineren in de koelkast.

Spoel de krieltjes, zonder te schillen, halveer ze in de lengte en kook ze beetgaar in gezouten water.

Smelt de boter en de olijfolie in een pan. Dep de rog droog en bak de roggevleugels goudbruin in de pan, kruid met peper en zout. Bak de krieltjes nog kort in wat boter, in een ander pannetje. Serveer de rog met de gebakken krieltjes en de zoetzure komkommersalade.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.