

In bier traaggegaarde short ribs met komkommersalade
Deze short ribs gaan low & slow in een bad van donker bier, honing en specerijen tot ze boterzacht zijn. Daarbij: een knapperige salade van komkommer, sesam en limoen die het geheel mooi in balans brengt. Geen klassieke ribbetjes op de BBQ, maar wél een gerecht dat indruk maakt zonder gedoe. Zet hier je tanden maar in!
Bereiding
Maak het vlees minstens 3 u op voorhand
Verwarm de oven voor op 160°C.
Kruid de ribben met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in olijfolie. Leg ze in een ovenschaal.
Snijd de sjalotten en chilipepers in ringen. Bak ze in dezelfde pan een 10-tal minuten op een zacht vuur. Giet er het bier bij en voeg de gember toe. Zet het vuur hoog en laat voor de helft inkoken. Giet er nu de bouillon bij en voeg de honing toe. Breng op een zacht vuur opnieuw aan de kook.
Zet het vuur uit en giet het biermengsel over de ribben. Dek af met aluminiumfolie en zet ongeveer 3 à 4 uur in de oven, tot het vlees zacht is.
Maak de salade
Meng voor de komkommersalade het limoensap met de sesamolie, de suiker en olijfolie. Kruid met peper en zout. Snijd de komkommers in lange reepjes en de chilipeper fijn. Hussel beiden onder de dressing. Bestrooi met de sesamzaadjes.
En verder
Neem de ribben uit de oven en giet het kookvocht door een zeef in een steelpannetje. Schep er zoveel mogelijk vet af en laat het vocht 30 minuten inkoken. Los het maïszetmeel op in een klein scheutje water en roer door de saus. Laat nog 2 minuten doorkoken.
Leg de ribben op een grote schaal en giet er de saus over. Serveer met de komkommersalade en werk af met de koriander.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.