

Traaggegaarde knolselder
met een gepocheerd ei en pesto van boerenkool
Knolselder, een heerlijke winterse groenten, met een gepocheerd ei en pesto. Klinkt als muziek in de oren maar wil je nog meer feest in je bord? Gril de knolselderschijven 8 minuten in de oven voor je ze op het bord presenteert.
Bereiding
Voorbereiding
Verwarm de oven op 200°C.
Schil de knolselder. Leg de knol op een groot stuk aluminiumfolie en leg er de geplette lookteentjes bij. Bedruppel met de kruidenboter en sluit het folie. Bak de knolselder in ongeveer 2 uur gaar in de oven.
Blancheer de boerenkool 3 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en knijp er de rest van het water uit.
Maak de pesto
Doe de boerenkool met de rest van de ingrediënten in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.
Pocheer de eitjes.
Haal de knolselder uit de oven en verwijder het folie. Snijd de knol in plakken van 0,5 cm dik.
Leg telkens 2 plakken knolselder op elk bord. Schep er wat van de pesto over en leg er een gepocheerd eitje op. Werk af met een plukje rucola.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.