Rog met Zuiderse venkel, kaascrumble en limoen

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Ingrediënten

rog

  • 4 roggevleugels van elk 300 g
  • 3 el gehakte dragon
  • 50 g boter
  • peper en zout

venkel

kaascrumble

  • 30 g panko (japans broodkruim)
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 limoen, geraspt
  • 1 kl venkelzaad
  • 4 el gehakte dille                  
  • olijfolie

afwerking

                  

Zomerse rog, lekker met de frisse smaak van venkel

Recept

Venkel

Maak de venkel schoon en bewaar wat van het venkelgroen. Snijd elke venkel in plakken van 1 cm dik. Borstel in met olijfolie en kruid met peper en zout. 

Gril de venkel langs beide kanten in een grillpan tot hij mooi kleurt. Schik de venkelplakken naast elkaar op een ovenschotel.

Kaascrumble

Meng de panko (broodkruim) met de Parmezaanse kaas, geraspte limoenschil, het gekneusde venkelzaad en kruid met peper en zout. 

Strooi de crumble over de venkelplakken, besprenkel met olijfolie en gaar nog even verder in de oven. Strooi er op het laatst de gehakte dille over.

Rog

Smelt de boter met 3 el gehakte dragon in de pan. Bak er de rog langs beide kanten goudbruin in. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Verdeel de rog over de borden, serveer met de geroosterde venkel en plukjes waterkers. Versier met een takje venkelgroen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.