Bereiding
Maak de puree
Blancheer de erwtjes vijf minuten in gezouten water.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Snijd de lente-uitjes in ringen en hak de augurkjes fijn.
Pureer de aardappelen met een scheutje olijfolie en schep er de erwtjes, lente-ui, augurkjes, peterselie en de oregano onder.
Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Maak de tomaatjes uit de oven
Doe de kerstomaten in een ovenvaste schaal, samen met wat olijfolie, peper en zout. Plaats in een voorverwarmde oven van 190°C, ongeveer 10 à 15 minuten tot ze poffen.
Bak ondertussen de vis
Bak de rog in boter aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Serveer de rog met de puree, kerstomaten en waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.