100% van bij ons

Gebakken rode poon met garnaaltjes, bloemkoolpuree en spruitjessalade
Rode poon is een topper uit de Noordzee die je op heel wat verschillende manieren kan klaarmaken. Gebakken in de pan is het een echte voltreffer. Serveer met bloemkoolpuree en een salade van spruitjes.
Ingrediënten
- 4 kleine rode poonfilets
- 200 g grijze garnalen, gepeld
- 200 g bloemkoolroosjes
- 3 el slagroom
- 200 g spruitjes
- 3 el rode wijnazijn
- 2 el fijngehakte peterselie
- 2 el fijngesneden munt
- rasp van 1 citroen
- 1 tl chilivlokken
- boter
- olijfolie
- peper en zout
Recept
Kook de bloemkoolroosjes in 5 minuten gaar in licht gezouten water. Giet af, doe alles in een blender en mix glad. Meng er de slagroom en een klont boter onder. Kruid met peper en zout.
Snijd de spruitjes in dunne plakjes en meng ze samen met azijn, peterselie, munt, citroenrasp, chilivlokken en een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
Kruid de visfilets met peper en zout en bak ze goudbruin in olijfolie.
Verdeel de bloemkoolpuree over de borden. Leg er de visfilets op en schep er wat van de spruitjessalade over. Werk af met de garnaaltjes en druppel er tot slot nog wat olijfolie over.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.