Garnalenbisque

Soupe
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 500 g Noordzeegarnalen 
  • 60 g boter
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 2 l visbouillon
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • 2,5 dl room
  • 80 ml droge sherry
  • paprikapoeder, extra ter garnering

Recept

Pel de garnalen, schalen en koppen bewaren. Verhit boter in een pan, voeg koppen en schalen toe. Bak 5 min. Stamp de koppen en schalen met een houten lepel fijn.

Voeg bloem toe en meng alles door elkaar. Voeg bouillon, paprikapoeder en zout toe. Breng alles al roerend aan de kook. Laat het mengsel afgedekt 10 min. op laag vuur sudderen. Zeef het en voeg de garnalen toe. Kook 2-3 min.

Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het in porties in een keukenmachine of blender. Doe alles terug in de pan. Voeg room en sherry toe en roer.

Warm de soep voor het opdienen goed door en strooi er wat paprikapoeder over.

Let op: de koppen en schalen van de garnalen geven een typische volle, geconcentreerde smaak aan deze soep.

Eventueel garneren met een paar kleine garnaaltjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.