Garnalenbisque

4
  • 500 g Noordzeegarnalen 
  • 60 g boter
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 2 l visbouillon
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • 2,5 dl room
  • 80 ml droge sherry
  • paprikapoeder, extra ter garnering

Pel de garnalen, schalen en koppen bewaren. Verhit boter in een pan, voeg koppen en schalen toe. Bak 5 min. Stamp de koppen en schalen met een houten lepel fijn.

Voeg bloem toe en meng alles door elkaar. Voeg bouillon, paprikapoeder en zout toe. Breng alles al roerend aan de kook. Laat het mengsel afgedekt 10 min. op laag vuur sudderen. Zeef het en voeg de garnalen toe. Kook 2-3 min.

Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het in porties in een keukenmachine of blender. Doe alles terug in de pan. Voeg room en sherry toe en roer.

Warm de soep voor het opdienen goed door en strooi er wat paprikapoeder over.

Let op: de koppen en schalen van de garnalen geven een typische volle, geconcentreerde smaak aan deze soep.

Eventueel garneren met een paar kleine garnaaltjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.