Carpaccio van venkel met gerookte heilbot en groene saus

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 10

Als je op zoek bent naar een fris voorgerecht met vis, dan heb je het hier gevonden. En als je daarmee nog niet overtuigd bent, zeggen we enkel nog dit: deze carpaccio van venkel met gerookte heilbot is in slechts 30 min klaar. Aan de slag!

Ingrediënten

  • 200 g gerookte heilbot
  • 4 el gepelde Noordzee garnalen
  • handvol basilicum
  • 6 el zure room
  • 1 grote venkel
  • bosje waterkers
  • 2 el walnoten, grof gehakt

Voor de marinade

  • 1 el geraspte gember
  • sap van 1 limoen
  • 2 el graanjenever
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Rooster de walnoten gedurende 2 minuten in een droge koekenpan.

Maak een marinade van de gember, limoensap, jenever en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

Snijd de venkel in hele dunne plakjes en leg ze in de marinade. Laat 15 minuten marineren.

Mix de basilicum met de zure room glad. Kruid met peper en zout.

Verdeel de plakjes gemarineerde venkel over de borden. Leg er mooi de gerookte heilbot bij, schep er wat van de garnaaltjes op en werk af met een lepeltje groene saus, waterkers en walnoten.

Druppel er nog wat olijfolie over en serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.