Pompoen-wortelsoep met gerookte heilbot

Claudia Allemeersch
4

Pel en snijd de ui in grove stukken.
Rasp de wortelen en snijd in plakjes.
Snijd de butternut in 4, verwijder de zaadjes en snijd in gelijkmatig blokjes (hoeft niet geschild te worden).
Snipper de look.

Smelt de boter en stoof de ui glazig samen met de look.
Voeg de wortelen toe en daarna de pompoen.
Voeg tijm en laurier toe.
Bevochtig met de kippenbouillon en voeg nu ook de selder toe. 
Kruid met peper en zout.
Laat 20 minuten koken.
Pureer (mix) de soep fijn.

Snijd de sneetjes heilbot in stukjes en schik middenin een soepkom.
Overgiet met de soep.
Kan optioneel afgewerkt worden met gehakte tuinkruiden.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.