Pompoen-wortelsoep met gerookte heilbot

Partner

Claudia Allemeersch

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

70

De zoute smaak van gerookte heilbot past perfect bij het zachte karakter van de pompoen-wortelsoep.

Ingrediënten

Recept

Pel en snijd de ui in grove stukken. Rasp de wortelen en snijd in plakjes. Snipper de look.

Snijd de butternut in 4, verwijder de zaadjes en snijd in gelijke blokjes. Deze hoeven niet geschild te worden.

Smelt de boter en stoof de ui glazig samen met de look.
Voeg de wortelen toe en daarna de pompoen.
Voeg tijm en laurier toe.

Bevochtig met de kippenbouillon en voeg nu ook de selder toe. 
Kruid met peper en zout.
Laat 20 minuten koken.

Pureer (mix) de soep fijn.

Snijd de sneetjes heilbot in stukjes en schik middenin een soepkom.
Overgiet met de soep.

Kan optioneel afgewerkt worden met gehakte tuinkruiden.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.