Witloofstamppot met gepocheerd ei

4

Als garnituur

Kook uw aardappelen eens in een lekkere groente- of kalfsfond. De smaak is dan zeer apart.

Kook de aardappelen in zout water en giet ze af.
Gaar het witloof. Besprenkel het met citroensap en stoof het met boter en 1 dl gevogeltefond, peper en zout.
Bak de uisnippers en de spekblokjes even aan in boter, voeg het witloof, de aardappelen en de eierdooiers toe. 
Strooi er peper, zout en nootmuskaat over.
Meng de stamppot met een vork.
Doe de azijn in een liter gezouten water en pocheer er de eieren ongeveer 2,5 minuten in.
Presenteer de eieren op een schep witloofstamppot en versier met de peterselie, de witloofblaadjes en korstjes.  

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.