Witloofstamppot met gepocheerd ei

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Winterse stoofpot van witloof, spekblokjes en ei. Dit gerecht wordt op smaak gebracht met nootmuskaat en versierd met witloofblaadjes, peterselie en gedroogde broodkorstjes. 

Ingrediënten

Als garnituur

Recept

Kook de aardappelen in zout water en giet ze af.

Gaar het witloof. Besprenkel het met citroensap en stoof het met boter en 1 dl gevogeltefond, peper en zout.

Bak de uisnippers en de spekblokjes even aan in boter, voeg het witloof, de aardappelen en de eierdooiers toe.

Strooi er peper, zout en nootmuskaat over.

Meng de stamppot met een vork.

Doe de azijn in een liter gezouten water en pocheer er de eieren ongeveer 2,5 minuten in.

Presenteer de eieren op een schep witloofstamppot en versier met de peterselie, de witloofblaadjes en korstjes. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.