Caesarsalade met aardappelcroutons
Waarom altijd brood gebruiken als croutons? Geef je caesarsalade een verrassende draai met krokante aardappelblokjes uit de oven. Samen met romige dressing, hardgekookte eitjes en knapperige little gem wordt dit een salade die je keer op keer wilt maken.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 op 1 cm. Spoel ze in koud water en dep ze goed droog.
Hussel ze met een scheutje olie en kruid met peper en zout.
Rasp er 1/3de van de kaas bij de aardappelblokjes en hussel opnieuw. Bedek een ovenplaat met bakpapier, bestrijk het met olijfolie en rasp er nog eens 1/3de van de kaas op.
Verdeel er de aardappelblokjes over en rasp er de rest van de kaas over. Bak ze een 15-tal minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep ze halverwege de baktijd om.
Blend voor de dressing de geperste knoflook, mosterd, azijn, mayonaise, ansjovis en olijfolie glad. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
Trek de blaadjes van de little gem los en snijd de blaadjes in de lengte in reepjes. Verdeel ze over de borden. Halveer de eieren en verdeel ze over de salade. Verdeel er de krokante aardappelcroutons over en werk af met de dressing en de peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.