

Plaattaart van bloemkool en broccoli met wortel en rode ui
Zin in een kleurrijke twist op de klassieke plaattaart? Deze versie met een bodem van bloemkool en broccoli is niet alleen verrassend licht, maar ook boordevol smaak. Belegd met knapperige wortellinten, rode ui en romige geitenkaas, is dit gerecht een feest voor zowel het oog als de smaakpapillen.
Tip: gebruik verse seizoensgroenten voor een extra smaakboost!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de bloemkool- en broccoliroosjes in een blender en maal fijn. Schep het mengsel in een microgolfbestendige kom en zet 5 minuten op hoog vermogen en afgedekt in de microgolfoven.
Schep alles in een schone keukenhanddoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Meng het ei en de kaas onder het mengsel en kruid met peper en zout.
Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en duw met een houten lepel tot een platte, langwerpige lap. Plaats ongeveer 15 minuten in de oven.
Schil ondertussen de wortelen en snijd ze met een dunschiller in lange linten. Snijd de rode ui in halve ringen.
Hak de noten grof.
Hussel de wortelen en ui met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.
Haal de bodem uit de oven en verdeel er de wortellinten met de rode ui over. Zet opnieuw 10 à 15 minuten in de oven.
Werk de plaattaart voor het serveren af met toefjes geitenkaas, de noten en de basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.