

Kip curry met krieltjes
Geen zin in gedoe, wél in smaak? Dan is deze kip curry je antwoord. Malse kip, smeuïge krieltjes en paprika’s in een kruidige saus die net pittig genoeg is. Ideaal op een drukke weekdag of als je gewoon lekker wil eten zonder uren in de keuken te staan. Extra groenten? Serveer er wat broccoli, bloemkool of worteltjes bij voor een smaakvolle boost.
Bereiding
Halveer de krieltjes en kook ze beetgaar in gezouten water.
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes of reepjes.
Bak de ui samen met de geperste look en paprika in olijfolie glazig.
Voeg de blokjes kip toe en kruid met het currypoeder, peper en zout. Bak de kip op middelhoog vuur gaar. Schep er de gare krieltjes onder en zet het vuur uit.
Maak in een andere pan de saus.
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak enkele minuten.
Giet er de melk in delen bij en klop steeds goed door, om klonter te vermijden. Laat 5 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer er de room onder en zet het vuur uit.
Giet de saus bij de kip en spatel alles voorzichtig onder elkaar. Snijd de rode ui in fijne ringen.
Schep het gerecht in borden en werk af met de rode ui en de peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.