Bereiding
Was de krieltjes. Stoom of kook ze gedurende 20 minuten. Laat de krieltjes afkoelen en snijd in kleinere stukjes.
Trek het vel van de billen en snijd zo veel mogelijk vlees van het bot. Snijd de kip in niet te kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in de wok en kruid intussen het vlees met peper en zout.
Roerbak de kip in ongeveer 2 minuten op hoog vuur tot het vlees goudbruin is. Haal terug uit de wok.
Doe de spekblokjes in de pan en bak ze krokant. Leg ze op een velletje keukenpapier om uit te lekken.
Reinig de wok met een vel keukenpapier en voeg verse olie toe. Zet het vuur lager en stoof ui en look glazig.
Verwijder intussen het klokhuis van de appelen en snijd het vruchtvlees ongeschild in blokjes. Voeg de appelblokjes toe en kruid met peper, zout, garam masala en kaneelpoeder. Laat enkele minuten garen. De appel moet nog heel en knapperig blijven.
Zet het vuur terug hoger en voeg de krieltjes toe. Bak een tweetal minuten mee en voeg dan de kip en het spek terug toe. Warm nog even door en serveer onmiddellijk. Strooi wat geplukte koriander over het gerecht.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.