Wok met kip, appel en krieltjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Kip, appel, krieltjes, spek en wat kruiden, meer heb je niet nodig voor een lekker Belgische wok.

Ingrediënten

  • 4 kippenbillen
  • 2 appelen (bv. jonagold)
  • 350 g krieltjes
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 koffielepel gemalen kaneel
  • 1 el garam masala of een milde kerriepoeder
  • 1 bot verse koriander
  • arachideolie
  • peper en zout

Deze wok is ook heel lekker met boontjes in plaats van appelen. Maar gebruik dan geen kaneel en blancheer de boontjes een tweetal minuten voor je ze in de wok doet.

Recept

Was de krieltjes. Stoom of kook ze gedurende 20 minuten. Laat de krieltjes afkoelen en snijd in kleinere stukjes.

Trek het vel van de billen en snijd zo veel mogelijk vlees van het bot. Snijd de kip in niet te kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in de wok en kruid intussen het vlees met peper en zout.

Roerbak de kip in ongeveer 2 minuten op hoog vuur tot het vlees goudbruin is. Haal terug uit de wok. 

Doe de spekblokjes in de pan en bak ze krokant. Leg ze op een velletje keukenpapier om uit te lekken.

Reinig de wok met een vel keukenpapier en voeg verse olie toe. Zet het vuur lager en stoof ui en look glazig. 

Verwijder intussen het klokhuis van de appelen en snijd het vruchtvlees ongeschild in blokjes. Voeg de appelblokjes toe en kruid met peper, zout, garam masala en kaneelpoeder. Laat enkele minuten garen. De appel moet nog heel en knapperig blijven.

Zet het vuur terug hoger en voeg de krieltjes toe. Bak een tweetal minuten mee en voeg dan de kip en het spek terug toe. Warm nog even door en serveer onmiddellijk. Strooi wat geplukte koriander over het gerecht.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.