Feestfrietjes met witloofdip
Ingrediënten
- 6 grote bintjes aardappelen
- 1 stronk witloof
- 2 eieren
- citroensap
- peper en zout
- ½ eetlepel mosterd
- 4 dl maïskiemolie
- 1 eetlepel water
Serveer de frietjes in een puntzak of in een echt frietbakje. Voorzie kleine potjes voor de witloofdip. Een superleuke en verrassende snack tijdens feestjes!
Recept
Witloofdip
Houd de buitenste blaadjes van het witloof op zijn geheel om in de dip te doppen.
Snijd de rest in kleine stukjes.
Doe de eieren in een maatbeker. Voeg de mosterd, witloof, peper, zout, citroensap, water en maïskiemolie toe.
Mix met een staafmixer. Kruid de mayonaise eventueel nog af met peper en zout.
Frietjes
Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes.
Was de aardappelen en droog ze in een handdoek.
Bak de frietjes voor op 140°c.
Laat uitlekken en bak opnieuw op 175°c. Kruid af met zout.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.