Feestfrietjes met witloofdip

4
  • 6 grote bintjes aardappelen
  • 1 stronk witloof
  • 2 eieren
  • citroensap
  • peper en zout
  • ½ eetlepel mosterd
  • 4 dl maïskiemolie
  • 1 eetlepel water
Serveer de frietjes in een puntzak of in een echt frietbakje. Voorzie kleine potjes voor de witloofdip. Een superleuke en verrassende snack tijdens feestjes!

Witloofdip:

Houd de buitenste blaadjes van het witloof op zijn geheel om in de dip te doppen.
Snijd de rest in kleine stukjes.
Doe de eieren in een maatbeker.
Voeg de mosterd, witloof, peper, zout, citroensap, water en maïskiemolie toe.
Mix met een staafmixer.
Kruid de mayonaise eventueel nog af met peper en zout.

Frietjes:

Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes.
Was de aardappelen en droog ze in een handdoek.
Bak de frietjes voor op 140°c.
Laat uitlekken en bak opnieuw op 175°c.
Kruid af met zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.