Donuts van aardappel met rode vruchten

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

110

Met aardappelen kan je heel creatieve gerechten maken. Het bewijs? Deze donuts van aardappel met rode vruchten. Heerlijk én bovendien makkelijk klaar te maken!

Ingrediënten

  • 300 g aardappelen
  • 500 g bloem
  • 1 el kristalsuiker
  • 200 ml warme melk
  • 1 zakje gist
  • 1 citroen (zeste)
  • 1 el vanille extract
  • 1 el poedersuiker
  • rode vruchten (diepvries)

Recept

Kook de aardappelen gaar. Plet ze daarna met een vork.

Los de gist op in een glas warme melk.

Stort de bloem in een bergje op tafel. Maak gat in het midden. Doe hier de eieren, de gist in melk, de rest van de melk, een snufje zout, de suiker, de aardappelen en de zeste van een citroen in. 

Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een zacht deeg. 

Plaats het deeg in een pot, dek het af met een propere keukenhanddoek en laat ongeveer een uur rijzen.

Snijd het deeg in kleine buisjes van ongeveer 10 cm lang. Maak daarna de ringvormige donuts. Bedek ze nog enkele minuten met de keukenhanddoek. 

Bak de donuts in hete olie. 1 tot 2 minuten aan elke kant zou genoeg moeten zijn voor goudbruine donuts. Laat de donuts uitlekken om de overtollige olie te verwijderen.

Verwarm ondertussen de rode vruchten in de microgolfoven en voeg wat suiker toe.

Rol de warme donuts in de kristalsuiker.

Serveer warm met de rode vruchtencompote.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.