Aardappelwedges uit de oven met tomatensalsa

4
40

Zak jij graag uit in de zetel met een heerlijke snack maar wil je ook wel eens iets nieuw proberen? Goed nieuws! Deze aardappelwedges uit de oven met tomatensalsa is de perfecte snack voor jouw avondje in de zetel.

Voor de ovengebakken aardappelwedges:

  • 800 g frietaardappelen
  • 2 el cayennepeper
  • 2 el kokosolie

Voor de toppings:

  • 1 citroen
  • een snuifje chilipoeder
  • 4 tomaten
  • 2 rode uien
  • 100 g feta
  • enkele takjes platte peterselie

Voor de aardappelen:

Verwarm de oven voor op 220°C.

Schil de aardappelen en snijd ze in fijne reepjes. Leg de gesneden aardappelen in een schaal en besprenkel met cayennepeper en gesmolten kokosolie.

Neem een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de nachos en bak voor zo’n 20 minuten. Let er wel op om ze na 15 minuten even om te draaien.

Haal de aardappelen uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voor de tomatensalsa:

Snijd de tomaten en de rode uien fijn. Hak de platte peterselie fijn en voeg toe aan de tomatensalsa.

Kruid af met peper en zout.

Haal de aardappelen uit de oven, doe deze in kommetjes en dresseer met de tomatensalsa. Verkruimel tot slot de feta over het geheel. Werk af met wat extra platte peterselie, een snuifje chilipoeder en het sap van 1 citroen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.