Radijzen bewaren

Radijzen bewaren, hoe doe je dat?

Radijzen zijn verwant aan de mosterdplanten. Het is dus geen wonder dat ze zo pittig smaken. Je kan er veel lekkers mee maken zoals een heerlijk zomerse salade. Je zou je voor minder naar de winkel haasten. Om de radijzen daarna thuis correct te bewaren volg je onze tips.

Radijzen bewaren doe je zo

  • Bij kamertemperatuur gaan de radijsjes snel achteruit. Je kan ze maar één dag bewaren.
  • In de koelkast kan je radijzen tot vijf dagen bewaren. Verwijder het loof, stop de radijzen in een gesloten plastieken zak en leg in de koelkast.
  • Als de radijzen wat slapper aanvoelen, kan je ze wat oppeppen door ze in ijskoud water te leggen. Opgepast, laat ze niet te lang weken. Hoe langer ze in het water liggen, hoe meer smaak ze zullen verliezen.
radijzen

Radijzen invriezen

Rauwe radijzen zijn niet geschikt om in te vriezen. Dit komt omdat radijsjes uit veel water bestaan waardoor ze papperig worden bij het ontdooien. Gerechten met radijzen kan je wel invriezen, op voorwaarde dat je de radijzen dus eerst gestoofd of gekookt hebt.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Wat zijn jouw favoriete recepten met radijzen? Laat het weten via FacebookTwitter of Instagram met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!