Radijzen bewaren

Radijzen bewaren, hoe doe je dat?

Radijzen zijn verwant aan de mosterdplanten. Het is dus geen wonder dat ze zo pittig smaken. Je kan er veel lekkers mee maken zoals een heerlijk zomerse salade. Je zou je voor minder naar de winkel haasten. Om de radijzen daarna thuis correct te bewaren volg je onze tips.

Radijzen bewaren doe je zo

  • Bij kamertemperatuur gaan de radijsjes snel achteruit. Je kan ze maar één dag bewaren.
  • In de koelkast kan je radijzen tot vijf dagen bewaren. Verwijder het loof, stop de radijzen in een gesloten plastieken zak en leg in de koelkast.
  • Als de radijzen wat slapper aanvoelen, kan je ze wat oppeppen door ze in ijskoud water te leggen. Opgepast, laat ze niet te lang weken. Hoe langer ze in het water liggen, hoe meer smaak ze zullen verliezen.

Radijzen invriezen

Rauwe radijzen zijn niet geschikt om in te vriezen. Dit komt omdat radijsjes uit veel water bestaan waardoor ze papperig worden bij het ontdooien. Gerechten met radijzen kan je wel invriezen, op voorwaarde dat je de radijzen dus eerst gestoofd of gekookt hebt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.