Rode aardappelsalade met rode biet

4
35
  • 500 g rode aardappelen
  • 4 rode bieten, voorgekookt
  • 4 radijsjes
  • 4 el kappertjes
  • 1 rode ui
  • ½ granaatappel
  • 250 g gerookte forelfilets
  • 1 tl mierikswortelcrème
  • 50 ml room
  • olijfolie

Spoel de aardappelen en snijd ze zonder te schillen in hapklare stukken. Kook ze beetgaar in gezouten water gedurende 18 à 20 minuten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

Snijd de rode biet in stukken en leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal. Kruid met peper en zout en sprenkel er olijfolie over. Zet 15 minuten in de oven.

Snijd de rode ui in ringen. Haal de pitjes uit de granaatappel.
Snijd de radijsjes in fijne schijfjes.
Meng de mierikswortelcrème met de room tot een sausje. Kruid nog met peper en zout.

Trek de forelfilets in repen uit elkaar.

Meng de gekookte en afgekoelde aardappelen met de rode biet en verdeel over de borden.
Werk af met de rode ui, radijsjes, kappertjes, granaatappel, gerookte forelfilet en de mierikswortelsaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.