Er liggen 3 paksoi's in beeld. Naast en over elkaar, we zien geen achtergrond enkel de paksoi is het onderwerp in dit beeld.

Paksoi bewaren, hoe doe je dat?

Paksoi is goed houdbaar, maar té lang moet je ook weer niet wachten. Hoelang blijft paksoi goed en waarop moet je letten? 

Wat is de houdbaarheid van paksoi?

  • In de koelkast blijft een volledige bussel een 3-tal dagen goed.
  • Gesneden paksoi kan je 1 dag in de ijskast bewaren.
  • In de diepvries kan je paksoi tot 12 maanden bewaren.

Paksoi bewaren doe je zo

  • Paksoi in de ijskast bewaart optimaal in een geperforeerde plastic zak.
  • Voor paksoi de diepvries in gaat, moet je de bladeren eerst even blancheren.

Hoe paksoi invriezen?

Paksoi blancheren voor het invriezen is noodzakelijk om kleur en voedingswaarde beter te bewaren.

  • Dompel de bladeren een 2-tal minuutjes onder in kokend water.
  • Spoel goed af onder ijskoud water om het kookproces te stoppen.

Om verspilling tegen te gaan, is invriezen ideaal. Je moet gelukkig geen schrik hebben om zonder paksoi te vallen, want dankzij de Belgische telers is deze heerlijke groente het ganse jaar verkrijgbaar. 

Paksoi kant-en-klaar invriezen

Verse paksoi is fantastisch, maar een kant-en-klare maaltijd is toch ook wel handig. Wat nu gedaan? De oplossing is eenvoudig. Vries geblancheerde paksoi per portie in samen met andere geblancheerde groenten, zoals prei, wortel en selder.

Zo kan je, wanneer je zin hebt, een portie uit de diepvries halen en een stukje vis bakken. Roerbak alles samen in de wok en voor je het weet staat er een heerlijk gerecht op tafel.

Of weet je wat, maak een oosters soepje met paksoi, laat alles afkoelen en vries de soep in handige bakjes in. Soep met verse paksoi kan je tot 3 maanden bewaren. 

Probeerde jij een van onze recepten met paksoi? Of ken je nog een gerecht of tips die je graag met ons wil delen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!