Geroosterd varkenskroontje met gestoofde paksoi

4
(10) 50

Varkenskroontje is een mager en lekker stukje vlees van bij ons. Het sausje en de paksoi zorgen dan weer voor een Aziatisch tintje.

  • 1 varkenskroontje van ongeveer 800g
  • zout
  • 1 el gehakte tijm
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rijstazijn 
  • 1 el boter

Voor het sausje:

  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 15 cl sojasaus
  • 5 cl vloeibare honing
  • 6 druppels tabasco
  • 1 tl sesamolie

Voor de paksoi

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kerf het vet van het varkenskroontje kruisgewijs in. Zorg ervoor dat je niet in het vlees snijd.
Meng de rijstazijn met tijm, zeezout en 2 el olijfolie. Wrijf er het varkenskroontje goed mee in.
Laat 10 minuten intrekken.

Verhit 1 eetlepel boter en olijfolie in een braadslede of ovenvaste pan en schroei het varkenskroontje dicht tot het mooi bruin ziet.
Plaats de pan in de oven en verlaag de temperatuur tot 150°C.

Pers de knoflook en de gember fijn. Meng de sojasaus, honing, tabasco en de sesamolie.

Giet na 20 minuten de helft van het sojasausje over de varkenskroon.
Voeg na 30 minuten de andere helft van het sausje toe en laat nog 10 minuten bakken.

Neem het varkenskroontje uit de oven en laat het even rusten op een rooster boven een diep bord, losjes bedekt met aluminiumfolie.

Snijd de paksoi fijn. Neem een pan met olijfolie en bak de gesnipperde sjalot glazig. Roer er de paksoi en de champignons onder. Laat dit geheel stoven op een hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Schep de groenten bij het vlees en schenk er een beetje jus bovenop.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.