Croute au fromage met Averbode kaas, spiegelei en gepekelde radijs

4
20

Een croûte au fromage is een typisch recept uit de Franse en Zwitserse bergen maar met een lekkere lokale kaas maak je er een Belgische topper van.

  • 8 sneetjes houthakkersbrood
  • 4 sneetjes Averbode kaas
  • 4 sneetjes gedroogde  Meesterlyck-ham
  • 4 takjes platte peterselie
  • 4 eieren
  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 el boter
  • Peper en zout

Voor de pekel:

  • 1 bussel radijsjes
  • 1 ½ dl witte wijn
  • ½ dl azijn
  • 2 dl water
  • 50 g rietsuiker
  • 1 el peperbolletjes
  • 1 steranijs
  • 1 kruidnagel
  • 5 takjes tijm
  • 5 takjes peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 kl zout
Maak de pekel een paar dagen ervoor, zo komen alle smaken tot zijn recht.

Gepekelde radijsjes

Start met het bereiden van de pekel.
Doe alle ingrediënten voor de pekel, uitgezonderd de radijsjes, in een steelpannetje en breng aan de kook.

Snijd het loof van de radijsjes en snijd de radijsjes in de helft. Doe de radijsjes in een weckpot (die je gesteriliseerd hebt).  Overgiet de radijsjes met de pekel tot alle groentjes onder staan en sluit de bokaal goed af. Laat 2 dagen rusten in de koelkast voor gebruik.

Croute au fromage

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bak de sneetjes boerenbrood in de boter krokant langs beide zijden.

Schik 2 sneetjes brood in een eenpersoonsovenschaaltje en besprenkel met wat witte wijn. 
Leg er een plakje kaas op en daarop een plakje gedroogde ham. Herhaal voor de andere croûtes au fromages en schuif enkele minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Zet ondertussen een pan op het vuur met wat boter en bak er de spiegeleitjes in.

Haal de croûtes au fromages uit de oven en werk af met een spiegeleitje, de gepekelde rode ui en een takje platte peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.