Croque madame met Nazareth Classic en een gegrilde radicchio
Het geheim van deze overheerlijke croque madame? De Nazareth Classic, een kaas van bij ons.
Ingrediënten
- 8 sneden tarwebrood
- 4 plakjes gekookte Meesterlyck-ham
- 4 plakjes Nazareth Classic
- 4 eieren
- mosterd
- 2 el fijngehakte bieslook
- boter
- peper en zout
Voor de salade
- 1 krop radicchio
- 1 rode ui
- 1 klein teentje knoflook
- 100 g gemengde slablaadjes
- 50 g hazelnoten
- 2 el witte balsamicoazijn
- 2 el honing
- olijfolie
Recept
Verhit de ovengrill. Snijd de krop radicchio in 4 parten. Bedruppel ze met de azijn en wat olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en grill ze 3 minuten langs elke snijkant.
Smeer 1 kant van de sneden brood in met boter. Leg ze met de beboterde kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 4 minuten mee onder de ovengrill.
Bestrijk de geroosterde kant van het brood met wat mosterd. Beleg met een plakje ham en een dubbel gevouwen plakje kaas. Zet de bakplaat opnieuw 4 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is. Bak ondertussen 4 spiegeleieren in boter. Kruid met peper en zout.
Snijd de rode ui in halve maantjes.
Verdeel de slablaadjes over 4 borden. Snijd de gegrilde radicchio in reepjes en verdeel ze over de slablaadjes. Bedruppel met olijfolie, extra azijn en honing. Bestrooi met de rode ui en de hazelnoten en ga er nog eens met de pepermolen over.
Neem de bakplaat met het brood uit de oven. Stapel telkens twee sneetjes brood op elkaar en werk af met een spiegeleitje. Bestrooi met de bieslook en serveer met het slaatje.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.