Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de grote tomaten en snijd de uien in partjes. Leg alles in een ovenschaal. Verdeel er de tijm en rozemarijn over, pers er de look bij, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel alles goed onder elkaar.
Plaats de schaal 20 minuten in de oven.
Mix voor de toast de zongedroogde tomaatjes glad met het basilicum, de noten en de tomatenolie. Kruid met peper. Zet even apart.
Schep de warme tomaten en de uien in een kookpot. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
Bestrijk 4 sneetjes toastbrood met de zelfgemaakte tomatenpesto en beleg met een dubbel geplooid plakje kaas. Sluit met de andere sneetjes brood en bak ze langs beide kanten in olijfolie goudbruin.
Haal de tijm en de rozemarijn uit de soep en mix glad.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen of diepe borden, werk af met een extra takje tijm en serveer met de kaastoasts.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.