Start to cook

Tomatensoep met balletjes

Broodje kaas
4
45
  • 1 kg tomaten
  • 1 doosje/blikje tomatenpuree
  • 2 ui
  • 1 teentje look
  • 50 g boter
  • 2 liter water
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 300 g gemengd gehakt (varkens, runder of kalfs)
  • peper en zout
Je kan ook 2 blikken tomaat (in stukken of hele tomaten) gebruiken i.p.v. verse tomaten. Hou je van dikke soep, laat dan 2 aardappelen (geschild en in kleine stukjes) meekoken met de tomaten.

Ontvel de tomaten en snijd ze daarna in stukjes. Als je de tomaten enkele seconden in kokend water legt, ontvellen ze gemakkelijker.

Pel de ui en de look en snijd ze in kleine stukjes.
Laat de boter smelten in een grote kookpot. Doe er de uien en de look bij.
Doe er ook een takje tijm en een blaadje laurier bij en laat alles al roerend stoven tot wanneer de ui glazig is.
Doe er ook nog de tomatenpuree en de tomaten bij. Roer alles goed door elkaar.
Doe er vervolgens het water bij, samen met de bouillonblokjes. Kruid af met peper en zout. Breng de soep op een hoog vuur aan de kook. Maar van zodra ze kookt, laat je de soep op een zachter vuurtje pruttelen gedurende 20 minuten.

Rol kleine balletjes gehakt.
Doe water met een snuifje zout in een kookpot en warm het water op. Doe er de balletjes gehakt bij. Als de balletjes klaar zijn, komen ze bovendrijven.

Haal de soep van het vuur. Haal er het laurierblaadje en het takje tijm uit. Mix de soep fijn en giet ze door een zeef.
Vis nu de balletjes uit het water en doe ze in de soep.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.