Tomatensoep met balletjes

Partner

Geert Van Der Bruggen

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Tomatensoep met balletjes, een favoriet bij groot en klein. De lekkerste tomatensoep maak je met verse tomaten van bij ons.

Ingrediënten

  • 1 kg verse tomaten
  • 200 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 2 preiwitten
  • 1 stengel selder
  • 1.5 l kippenbouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • boter
  • peper & zout
  • verse peterselie

Recept

Snijd de ui, de prei en de selder en stoof de groenten aan in boter. 

Als de groenten glazig zijn, stoof je de tomatenpuree even mee.

Doe de gesneden verse tomaten en de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur terug lager en laat een kwartier rustig sudderen.

Rol intussen balletjes van het gehakt.

Leg ze in een pot met kokend water en laat even doorkoken. Ze zijn gaar als ze komen bovendrijven.

Mix de soep en breng dan pas op smaak met peper en zout.

Doe de balletjes erbij en warm even door.

Serveer de soep en strooi er vers gesnipperde peterselie overheen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.