Kalfskotelet met radijsjessalade en citroenaardappelen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Een kalfskotelet kruiden met peper en zout is vanzelfsprekend, maar probeer zeker ook eens het vlees te marineren. Serveer met citroenaardappelen voor een fris gerecht.

Ingrediënten

  • 500 g kalfskotelet
  • 1 el tijm
  • 1 el + 1 kl grof zeezout
  • 1 el zwarte peper
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 bosje radijzen
  • 1 komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 500 g gekookte aardappelschijfjes
  • olijfolie

Recept

Doe tijm, 1 el grof zeezout, zwarte peper, kaneelpoeder, karwijzaad en cayennepeper in een vijzel en wrijf fijn.

Voeg 2 el olijfolie toe en meng tot een papje. Strijk er de kalfskoteletten mee in en laat ze even rusten.

Snijd de radijsjes en komkommer in fijne plakjes, de lente-ui in flinterdunne ringetjes. Meng en doe in een kom.

Schenk er 3 el olijfolie en 2 el citroensap over. Kruid nog met peper en zout.

Bak de kalfskoteletten in een pan en voeg de marinade toe. Bak ondertussen de aardappelschijfjes in een andere pan in wat olijfolie, kruid met de rest van het grof zeezout en de rasp van de citroen.

Serveer de kotelet met de saus, radijsjes- komkommersalade en de citroenaardappelen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.