Kalfskotelet met radijsjessalade en citroenaardappelen

Hoofdgerecht
4
  • 500 g kalfskotelet
  • 1 el tijm
  • 1 el + 1 kl grof zeezout
  • 1 el zwarte peper
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 bosje radijzen
  • 1 komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 500 g gekookte aardappelschijfjes
  • olijfolie

Doe tijm, 1 el grof zeezout, zwarte peper, kaneelpoeder, karwijzaad en cayennepeper in een vijzel en wrijf fijn.
Voeg 2 el olijfolie toe en meng tot een papje. Strijk er de entrecôte mee in en laat ze even rusten.

Snijd de radijsjes en komkommer in fijne plakjes, de lente-ui in flinterdunne ringetjes. Meng en doe in een kom.
Schenk er 3 el olijfolie en 2 el citroensap over. Kruid nog met peper en zout.

Bak de kotelet in een pan en voeg de marinade toe. Bak ondertussen de aardappelschijfjes in een andere pan in wat olijfolie, kruid met de rest van het grof zeezout en de rasp van de citroen.

Serveer de kotelet met de saus, radijsjes- komkommersalade en de citroenaardappelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.