Appelmuffins met appelchips

Makkelijk én snel: ontdek de lekkerste desserts met appel

Het meest veelzijdige stukje fruit? Dat is zonder twijfel de appel. Deze all rounder van eigen bodem is enorm populair - en terecht. Lust jij wel een nagerecht met appel? Of zoek je een dessert dat bij iédereen in de smaak valt? Probeer dan een van deze makkelijke, snelle desserts met appel.

Normandische appeltaart

Een dessert met appel? Piece of cake!

Appeltaart en appelcake: twee desserts met appel die superlekker zijn én die je supersnel op tafel zet. Je kan ze maken volgens het klassieke recept, maar experimenteer gerust. Zo gaat een dessert met appel perfect samen met kaneel, amandelschilfers of rozijnen. Deze laatste kan je weken in rum of in sterke thee. Wil je een appelcake of -taart maken die wat feestelijker is? Ga dan voor een Normandische appeltaart met calvados, appelmuffins met appelchips of maak een fancy tarte tatin.

Helemaal ondersteboven van appel in de oven

Een nagerecht hoeft helemaal niet moeilijk te zijn; dat wordt nog maar eens bewezen door dit gerecht. Appel in de oven is een ideale opwarmer tijdens de koude wintermaanden, maar om heel eerlijk te zijn… smaakt dit dessert met appel altijd!

Tips voor de lekkerste appel in de oven

  • Een appelboor is handig, maar je kan het klokhuis ook verwijderen door met een mes in een vierkant rond het klokhuis te snijden, helemaal door de appel heen.
  • Je kan de appel vullen met een mengsel van boter, honing, suiker en kaneel; een gelei van rode bessen; een mix van fijngehakte hazelnoten, amandelpoeder, kaneel en gember… Uitproberen is de boodschap!
  • Voor extra smaak giet je een lepeltje suikerwater over de appel voor je hem in de oven zet.
  • Boter de ovenschaal goed in of schenk er een bodempje water in zodat de appel niet vastkleeft.
  • Minder voor de hand liggend, maar wel evengoed “appel in de oven” zijn deze gedroogde appelschijfjes. Let wel op: de schijfjes moeten zo’n 6 uur lang drogen in de oven, dus plan dit dessert op tijd in!

Van deze desserts met appel in de oven wordt iedereen warm:

Snelle desserts met appel = gezonde fastfood

Krijg je gasten over de vloer en wil je niet te veel tijd spenderen in de keuken? Verras hen dan met een van deze snelle desserts met appel.

Met appelflappen en appelbeignets katapulteer je hen zo terug naar hun kindertijd. Een appelcrumble is even snel klaar  en oogt net iets verfijnder. Ga je voor een origineel dessert met appel, dan zijn er de appelfrieten. Dit lekker gezond fastfood werk je helemaal af met een overheerlijk dipsausje van Loonse appelstroop.

Tip

Voor alles wat lekker is om in deze recepten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Of koop je ingrediënten recht van bij de boer.

Welk dessert met appel is jouw favoriet?

Een appelcrumble, een appel in de oven, appelcake… Is zo’n dessert met appel écht iets voor jou? Of ken jij nog een nagerecht met appel dat we zeker aan ons lijstje moeten toevoegen? Laat het ons weten op Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons!