Gedroogde appelschijfjes

Snack
Type
Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 360

Gedroogde appelschijfjes zijn een gemakkelijke, snelle snack. Ideaal voor wat extra energie tijdens het studeren!

Ingrediënten

  • 3 grote appels (bij voorkeur Jonagold of Jonagored)
  • citroensap
  • 2 eetl. vloeibare honing

Recept

Boor de klokhuizen uit de appelen (niet schillen!). Snijd de appelen in plakken van 1 cm dik. 

Besprenkel de schijven aan weerszijden met citroensap tegen het verkleuren en strijk ze, ook aan weerszijden, in met honing met behulp van een keukenkwast.

Verwarm de oven voor op 65 of 70° C (niet hoger). Spreid de appelschijven uit op een bakplaat (liefst op een vel boterpapier of op een bakvel). Laat ze zeker 6 uur drogen in de oven. Keer ze in de helft van de droogtijd om. Het drogen kan ook langer duren: de appelschijven moeten taai aanvoelen.

Laat de schijfjes afkoelen. Neem er vijf per persoon als tussendoortje en bewaar de andere in een gesloten doos op een droge plek.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.