Gedroogde appelschijfjes

  • 3 grote appels (bij voorkeur Jonagold of Jonagored)
  • citroensap
  • 2 eetl. vloeibare honing

Boor de klokhuizen uit de appels (niet schillen!). Snijd de vruchten in plakken van 1 cm dik. Besprenkel de schijven aan weerszijden met citroensap tegen het verkleuren en strijk ze, ook aan weerszijden, in met honing met behulp van een keukenkwast.

Verwarm de oven voor op 65 of 70° C (niet hoger). Spreid de appelschijven uit op een bakplaat (liefst op een vel boterpapier of op een bakvel). Laat ze zeker 6 uur drogen in de oven. Keer ze in de helft van de droogtijd om. Het drogen kan ook langer duren : de appelschijven moeten taai aanvoelen.

Laat de schijfjes afkoelen. Neem er vijf per persoon als tussendoortje en bewaar de andere in een gesloten doos op een droge plek.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.