Appelmuffins met appelchips

Dessert
Ontbijt
(20) 45

Voor 24 kleine of 12 grote muffins

  • 375 g zelfrijzende bloem
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eieren
  • 2,5 dl melk
  • 160 g gesmolten boter
  • 3 appelen

kruimellaag:

  • 50 g bloem
  • 30 g boter
  • 2 el bruine basterdsuiker

Appelchips:

  • 2 appels
  • vers citroensap
  • kaneel

Verwarm de oven voor op 210°C.

Vet een muffinvorm voor 12 grote muffins in met boter. Bestuif met bloem.

Zeef de zelfrijzende bloem boven een grote mengkom. Roer er de bruine suiker en de kaneel door. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los met de melk. Giet dit mengel in het kuiltje samen met de gesmolten boter. Roer met een houten lepel tot alles gemengd is, maar het beslag mag nog klonterig zijn.

Schil 3 appelen, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appelblokjes door het beslag.

Maak een kruimellaagje voor de afwerking. Doe de bloem met de boter en de suiker in een kommetje en wrijf met de vingers tot er een kruimelig geheel ontstaat.

Schep het beslag in de muffinvormpjes en vul voor ¾. Strooi de kruimellaag erover. Bak ongeveer 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een metalen pen, komt deze schoon uit de muffins dan zijn ze klaar. laat de muffins nog 5 minuten in de vorm zitten voor je ze op een rooster laat afkoelen.

Appelchips

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne plakjes, besprenkel met wat citroensap. Leg de appelschijfjes op het bakpapier op de ovenplaat, zoveel mogelijk naast en niet op elkaar. Bestrooi naar eigen smaak met een beetje kaneelpoeder zodat alle appelschijfjes een beetje kaneel hebben.

Zet de bakplaat nu in het midden van je voorverwarmde oven gedurende 2 uur, draai ze af en toe om.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief