Chocolade-bessentrifle

20x een zomers dessert voor een zoete afsluiter

Of het nu een mousse met aardbeien, yoghurtijs of een prachtige trifle is: een zomers dessert met fruit van bij ons is pure verwennerij. We zetten voor jou enkele recepten op een rij die je makkelijk zelf kan maken. 

Frambozenmousse

Lekker, makkelijk én verrassend? 3 tips

Gebruik verse, seizoensgebonden producten

Dit is het moment van de kersen, aardbeien, bessen, bramen… Profiteer ervan en ga voor fruit van eigen bodem dat helemaal bij de zomer past.

Beperk het aantal ingrediënten

Je hoeft geen ellenlange lijst aan ingrediënten te kopen voor lekkere zomerse desserts. Met vijf ingrediënten of minder kan je al een dessert op tafel toveren. Het bewijs? Deze heerlijke aardbeienmousse. Ook lekker: frozen yoghurt. Of maak eens dit dessert met laagjes van vanillepudding, yoghurt en fruit. Onze stap-voor-stap video helpt je op weg.

Tip: desserts maken met hoeve- of bioproducten?

Voor alles wat lekker is om in onze recepten te gebruiken, vind je in de winkel even lekkere bioversies. Of koop je ingrediënten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Wat is jouw zoete zonde?

Welk zomers dessert met fruit is jouw favoriet? Ken jij nog recepten die we zeker moeten proberen? Laat het ons weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes: schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons ook op Pinterest of YouTube.