Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg open en beleg er een taartvorm mee. Prik enkele gaatjes in het deeg met een vork, bekleed met bakpapier en vul met bakbonen of droge rijst.
Plaats 10 minuten in de oven.
Verwijder de bakbonen en papier en plaats nog eens 5 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vanillepudding.
Breng hiervoor de melk met de room aan de kook. Zet het vuur laag. Splits de eieren en klop de dooiers los met de vanillesuiker tot deze is opgelost. Het eiwit gebruiken we niet.
Voeg het maïszetmeel toe en klop flink door. Giet een klein scheutje van het warme roommengsel bij het dooiermengsel.
Giet dit vervolgens in de pan met de rest van het roommengsel. Breng op een zacht vuur al roerend aan de kook tot de pudding dik genoeg is.
Giet de pudding in een schaal en laat afkoelen. Roer regelmatig zodat er geen velletje op komt.
Klop de room met een eetlepel poedersuiker en de geraspte schil van de citroen stijf. Doe de helft van de bessen in een mengkom en schep er de vanillesuiker onder. Duw het fruit met een vork wat plat.
Spatel er voorzichtig de room onder.
Verdeel de pudding over de afgekoelde taartbodem. Schep er de room met het fruit op en bestrooi met de pistachenoten.
Werk de taart af met het resterende fruit en bestrooi met poedersuiker.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.