Snelle bessentaart

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

35

Heb je zin in zelfgemaakte taart maar weinig tijd? Probeer dan zeker deze snelle bessentaart met pudding en lekkere bessen van bij ons. In iets meer dan een half uur ligt er al een stukje taart op je bord. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1 citroen
  • 200 ml volle room
  • 500 g mix zomerbessen
  • 2 el vanillesuiker
  • 40 g pistachenoten, fijngehakt
  • Poedersuiker

Voor de pudding

  • 250 ml melk
  • 60 ml volle room
  • 3 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • 1 el maïszetmeel

 

  • Bakbonen of droge rijst

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rol het deeg open en beleg er een taartvorm mee. Prik enkele gaatjes in het deeg met een vork, bekleed met bakpapier en vul met bakbonen of droge rijst.

Plaats 10 minuten in de oven.

Verwijder de bakbonen en papier en plaats nog eens 5 minuten in de oven.

Maak ondertussen de vanillepudding.

Breng hiervoor de melk met de room aan de kook. Zet het vuur laag. Splits de eieren en klop de dooiers los met de vanillesuiker tot deze is opgelost. Het eiwit gebruiken we niet.

Voeg het maïszetmeel toe en klop flink door. Giet een klein scheutje van het warme roommengsel bij het dooiermengsel.
Giet dit vervolgens in de pan met de rest van het roommengsel. Breng op een zacht vuur al roerend aan de kook tot de pudding dik genoeg is.

Giet de pudding in een schaal en laat afkoelen. Roer regelmatig zodat er geen velletje op komt.

Klop de room met een eetlepel poedersuiker en de geraspte schil van de citroen stijf. Doe de helft van de bessen in een mengkom en schep er de vanillesuiker onder. Duw het fruit met een vork wat plat.

Spatel er voorzichtig de room onder.

Verdeel de pudding over de afgekoelde taartbodem. Schep er de room met het fruit op en bestrooi met de pistachenoten.

Werk de taart af met het resterende fruit en bestrooi met poedersuiker.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.