Mousse van blauwe bessen

Claudia Allemeersch
6
15
  • 5 gelatineblaadjes
  • 300 g blauwe bessen
  • 1 el crème de cassis
  • 1 el citroensap
  • 40 cl room
  • 100 g suiker

Week de gelatineblaadjes in koud water. Kook de crème de cassis en het citroensap even op.

Neem de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer door het sap. Goed roeren zodat de gelatine goed gesmolten is. Laat daarna even afkoelen.

Mix de bessen. Hou er enkele opzij voor de garnituur.

Klop de room half stijf en voeg er de suiker aan toe. Klop nog even verder tot het geheel stijf is geworden.

Roer de bessenpuree eronder met een spatel, samen met het gelatinesap.

Verdeel in porties en laat vervolgens nog twee uur opstijven in de koelkast. Werk af met blauwe besjes en serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.