Trifle van plattekaas, granola en frambozen

Varia
Brunch
4
(35) 10

Deze granola bevat niet veel suiker, door de verschillende noten en zaden is hij heel voedzaam en ideaal om de dag goed te beginnen. De kinderen vinden hem ook lekker, voor hen kan je er nog een koffielepel cacaopoeder aan toe voegen. Maar zo blijft hij heel wat gezonder dan de meeste cornflakes uit de supermarkt.

Voor 1 grote bokaal granola

  • 1 kg havermout
  • 400 g ongezoete appelmoes
  • 4 el honing
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl gemberpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 g cashewnoten
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g pistachenoten
  • 100 g pompoenzaden
  • 50 g zonnebloempitten
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el chiazaad
  • 100 g rozijnen
  • 100 g gedroogde cranberry’s

Trifle

Wil je de granola toch zoeter, voeg dan 4 el bruine suiker of ahornsiroop toe aan de mengeling, voor die de oven ingaat.

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een heel grote kom de havermout met de cashewnoten, hazelnoten, pistachenoten, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad en chiazaad.

Warm de appelmoes in een klein pannetje met de honing, kaneel, gemberpoeder en vanillesuiker. Giet dit mengsel over de mengeling van havermout en noten. Meng goed en spreid alles uit over twee grote bakplaten die je van bakpapier voorzien hebt.

Zet de ovenplaten 20 minuten in de voorverwarmde oven en roer regelmatig om, zo kan alles gelijkmatig kleuren.

Doe alles terug in de grote kom en meng er de rozijnen, cranberry’s en pompoenzaden door. Laat afkoelen en verdeel over bokalen of bewaardozen.

Doe eerst een laagje plattekaas op de bodem van een glas of kommetje. Strooi er dan een lepel granola over. Verdeel er terug de plattekaas over en eindig met een paar frambozen.
 

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief