Bladerdeeg met spiegeleitje

7x gerechten met eitjes om mee te scoren op Instagram

Het ei doet het supergoed op Instagram. Logisch, er zit zoveel meer dan een klassieke omelet of een hardgekookt eitje achter de #eggs. Kakelvers voor jou: 7 lunchrecepten met ei om te liken én uit te proberen.

Scoor met je lunch: 7 instaproof eirecepten

Een eitje is altijd een goed idee. Gebakken, gekookt, geroerd… je kan er veel kanten mee op. Niets lekkerders én voedzaam dan een eitje. Van een eiwrap tot een shaksuka: met deze tips is je lunch nooit meer saai!

Bijt in een k-ei-lekkere wrap

De perfecte lunch on-the-go: een eiwrap boordevol al je favoriete seizoensgroenten. Bereid er nog een fris slaatje bij en geef je groenteverbruik een boost!

Eiwrap met ham en groentjes

Pimp je spiegelei

Een spiegeleitje heb je vast en zeker al eens klaargemaakt. Een spiegelei met een bladerdeegje wellicht nog niet. Wat je nodig hebt? Bladerdeeg, eitjes, wat gehakte bieslook, peper en zout. Dit gerechtje is sneller klaar dan je denkt en de oven doet het meeste werk.

Word een kei in quiche maken

Een quiche kan je zowel koud als warm eten. Je kan volop variëren met de ingrediënten. En een quiche is ideaal om restjes te verwerken. Ga je zelf quiche maken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Lees zeker onze tips voor een krokante bodem en een stevige vulling.

Kom verrassend uit de hoek met een ovenpannenkoek

Pannenkoeken zijn er niet alleen voor de zoetebekjes. Hartige pannenkoeken worden op net dezelfde manier bereid als de traditionele pannenkoek. Voor de toppings kan je heel wat kanten op. Onze suggestie voor jou: een ovenpannenkoek met Bouquet des Moines, spek, gegrilde groenten en ei!

Olé olé! Maak tortilla à volont-ei

Zin in een tortilla met erkende Vlaamse streekproducten? Met onze tortilla met grondwitloof en Vlaamse rauwmelkse geitenkaas waan je je zo in een Spaanse tapasbar. Serveer er een rucolaslaatje met gehakte walnoten en kerstomaatjes bij. De smaak te pakken? We hebben nog meer tortillarecepten in petto.

Pocheer eitjes lekker anders: Shakshuka

Een heerlijk eenpansgerecht uit het Midden-Oosten: Shakshuka. In deze bereiding worden eieren gepocheerd in een saus van tomaten, chilipeper, ui en gekruid met paprikapoeder, komijn en cayennepeper. Een smaakbommetje! Een knapperig broodje erbij en aanvallen maar.

Proef onweerstaanbare meringue

Afsluiten in schoonheid doe je met een zalig dessert. Onze Pavlova met veenbessen en rozemarijn is een perfect huwelijk van zoet en zuur. De ideale meringue is zacht vanbinnen en knapperig aan de buitenkant. Ben jij een meringue-beginner? No problemo, we zetten onze basistips voor de lekkerste pavlova op een rij.

Pavlova met veenbessen en rozemarijn

Tip: koken met bio-eitjes of eitjes recht van bij de boer?

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een boer in jouw buurt? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Post jouw favoriete eiergerecht met #lekkervanbijons

Ken je nog lekkere eirecepten om naar te kijken én op te eten? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of post een foto op Instagram met #lekkervanbijons.

Wil je bovendien op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.