Pastorale lamsvlees

Lamsvlees

Pastorale: het lekkerste lamsvlees van bij ons

Zeg niet zomaar lamsvlees tegen Pastorale-lamsvlees. Pastorale is al sinds 1992 hét keurmerk dat garant staat voor puur en lekker kwaliteitslamsvlees van eigen bodem. De kwekers beschikken over een heel wat kennis en ervaring om op een zeer kwaliteitsvolle manier schapen te houden. De vzw Vlaamse Schapenhouderij (VSH) waakt als een goede herder over het (keur)merk. Dankzij die nauwgezette kwaliteitsbewaking krijg je heerlijk lamsvlees op je bord. Volg Pastorale op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Lamsbout op grootmoeders wijze

Hoe lamsvlees bewaren?

Lamsvlees met het Pastorale-keurmerk wordt op een beperkt aantal verkooppunten aangeboden en gedurende een welbepaalde periode (Paasperiode en oktober-november).

Vers lamsvlees heeft een bordeauxrode kleur. Je gebruikt het best zo vers mogelijk. Gemalen of gehakt vlees is 1 dag houdbaar, vlees in porties gesneden 2 dagen en gebakken en gebraden vlees 3 tot 4 dagen. In de diepvries bewaar je het best niet langer dan 10 maanden. In onze bewaartips lees je er alles over.

Hoe lamsvlees lekker klaarmaken?

Lamsvlees biedt heel wat culinaire mogelijkheden en is geschikt voor zowel de dagelijkse keuken als voor feestbereidingen. De meest gekende stukken lamsvlees zijn de lamsbout, de lamsfilet, de lamskotelet, de lamsragout, het lamskroontje en het lamsgehakt. Lamsnavarin maak je best van vlees uit de nek of de schouder.

De beste manier om lamsvlees te bereiden, is ervoor te zorgen dat het vlees vanbinnen nog rosé is en lekker sappig. Lamsvlees kan je bakken, braden, roosteren of stoven. Het vlees is mals, licht verteerbaar en heeft een typische smaak. Lamsvlees gaat heel goed samen met knoflook en kruiden als munt, salie, tijm, rozemarijn, oregano, marjolein, koriander en diverse currycombinaties. Met onze tips leer je vlees klaarmaken volgens de regels van de kunst. 

Past lamsvlees in een gezond voedingspatroon?

Lamsvlees draagt bij tot de inname van eiwitten van een goede biologische kwaliteit, van B-vitaminen (vooral vitamine B3 en B12) en van het mineraal zink. Zoals bij elke vleessoort zijn er ook binnen het assortiment van lamsvlees stukken die mager, gemiddeld vet of vet zijn. Wissel vette vleessoorten geregeld af met magere soorten.

Meer weten over de plaats van vlees binnen een evenwichtige en gevarieerde voeding?  

Pastorale-lamsvlees voor professionals

Ben je kweker of slager en wens je meer informatie over Pastorale-lamsvlees? Ontdek dan hier hoe het Pastorale-samenwerkingsverband werkt.

Heb jij onze tips of een van onze recepten met lamssvlees geprobeerd? Of ken je zelf nog een lekker gerecht dat je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.