Pita wrap met lamsvlees en tomatenchutney

4
45

Deze wrap met lamsvlees en tomatenchutney brengt je in Oosterse sferen maar de topproducten zijn van bij ons.

  • 600 g lamsvlees
  • 1 gele paprika
  • handvol korianderblaadjes
  • zakje slamix
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • ½ el lookpoeder
  • ½ el komijnpoeder
  • 4 tortillavellen
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de chutney:

  • 300 g trostomaten
  • 3 rode uien
  • 2 el bruine suiker
  • 100 ml azijn
  • 2 cm verse gember

Maak de chutney:

Snijd de tomaten in partjes. Hak de uien fijn en rasp de gember fijn.
Breng de tomaten, ui en gember aan de kook. Voeg de suiker en azijn toe en laat op een zacht vuur 30 minuten sudderen. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout.

 

Snijd het lamsvlees in reepjes. Meng het kerrie-, paprika-, look- en komijnpoeder met een scheutje olijfolie en laat er het lamsvlees 15 minuten in marineren.

Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd in reepjes. Bak het vlees met de paprikareepjes in olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout.

Verwarm de tortillavellen even in een warme koekenpan. Beleg elke tortilla met de slamix. Leg er het vlees op en werk af met de tomatenchutney en de koriander.
Rol de tortilla op en serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.