
Pita wrap met lamsvlees en tomatenchutney
Deze wrap met lamsvlees en tomatenchutney brengt je in Oosterse sferen maar de topproducten zijn van bij ons.
Ingrediënten
- 600 g lamsvlees
- 1 gele paprika
- handvol korianderblaadjes
- zakje slamix
- 1 el kerriepoeder
- 1 el paprikapoeder
- ½ el lookpoeder
- ½ el komijnpoeder
- 4 tortillavellen
- olijfolie
- peper en zout
Voor de chutney:
- 300 g trostomaten
- 3 rode uien
- 2 el bruine suiker
- 100 ml azijn
- 2 cm verse gember
Recept
Maak de chutney
Snijd de tomaten in partjes. Hak de uien fijn en rasp de gember fijn.
Breng de tomaten, ui en gember aan de kook. Voeg de suiker en azijn toe en laat op een zacht vuur 30 minuten sudderen. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
Het lamsvlees
Snijd het lamsvlees in reepjes. Meng het kerrie-, paprika-, look- en komijnpoeder met een scheutje olijfolie en laat er het lamsvlees 15 minuten in marineren.
Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd in reepjes. Bak het vlees met de paprikareepjes in olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout.
Verwarm de tortillavellen even in een warme koekenpan. Beleg elke tortilla met de slamix. Leg er het vlees op en werk af met de tomatenchutney en de koriander.
Rol de tortilla op en serveer meteen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.