
Bloedworst met krokant spek, tomatenchutney
Deze bloedworst met krokant spek en tomatenchutney is ideaal als aperitiefhapje.
Ingrediënten
- 4 bloedworsten
- 8 sneetjes ontbijtspek (gehalveerd)
- 1 klontje boter
- 2 el honing
- groentenchips
Voor de tomatenchutney:
- 4 rijpe, Belgische tomaten, in stukken
- 1 Spaans pepertje, ontpit en fijngesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 100 g bruine suiker
- 1 dl rode wijnazijn
- 1 el korianderzaad
- 1 el venkelzaad
- 1 el zwarte peper
- 1 steranijs
Recept
Maak eerst de tomatenchutney. Doe hiervoor alle ingrediënten in een pan en laat 20 minuten inkoken.
Gril het spek krokant en bestrijk vervolgens met honing. Verwijder het vel van de bloedworst en snijd in plakjes van ± 1,5 cm dik. Bak deze in boter 7 minuten krokant aan beide kanten.
Rijg stukjes bloedworst en spek aan spiesjes. Serveer met de chutney.
Geef er groentenchips bij (kant-en-klaar uit de supermarkt).
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.