Bloedworst met krokant spek, tomatenchutney

4
35

Deze bloedworst met krokant spek en tomatenchutney is ideaal als aperitiefhapje.

  • 4 bloedworsten
  • 8 sneetjes ontbijtspek (gehalveerd)
  • 1 klontje boter
  • 2 el honing
  • groentenchips

Voor de tomatenchutney:

  • 4 rijpe, Belgische tomaten, in stukken
  • 1 Spaans pepertje, ontpit en fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 100 g bruine suiker
  • 1 dl rode wijnazijn
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el zwarte peper
  • 1 steranijs

Maak eerst de tomatenchutney. Doe hiervoor alle ingrediënten in een pan en laat 20 minuten inkoken.

Gril het spek krokant en bestrijk vervolgens met honing. Verwijder het vel van de bloedworst en snijd in plakjes van ± 1,5 cm dik. Bak deze in boter 7 minuten krokant aan beide kanten. Rijg stukjes bloedworst en spek aan spiesjes. Serveer met de chutney.

Geef er groentenchips bij (kant-en-klaar uit de supermarkt).

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.