Bloedworst met krokant spek, tomatenchutney

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Deze bloedworst met krokant spek en tomatenchutney is ideaal als aperitiefhapje.

Ingrediënten

  • 4 bloedworsten
  • 8 sneetjes ontbijtspek (gehalveerd)
  • 1 klontje boter
  • 2 el honing
  • groentenchips

Voor de tomatenchutney:

  • 4 rijpe, Belgische tomaten, in stukken
  • 1 Spaans pepertje, ontpit en fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 100 g bruine suiker
  • 1 dl rode wijnazijn
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el zwarte peper
  • 1 steranijs

Recept

Maak eerst de tomatenchutney. Doe hiervoor alle ingrediënten in een pan en laat 20 minuten inkoken.

Gril het spek krokant en bestrijk vervolgens met honing. Verwijder het vel van de bloedworst en snijd in plakjes van ± 1,5 cm dik. Bak deze in boter 7 minuten krokant aan beide kanten. 

Rijg stukjes bloedworst en spek aan spiesjes. Serveer met de chutney.

Geef er groentenchips bij (kant-en-klaar uit de supermarkt).

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.