Rode kool met appelen en bloedworst

Flandria
Partner
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Rode kool met appelen en bloedworst, dat is een klassieke combinatie die altijd smaakt. Met ons recept maak je dit gerecht lekker klaar.

Ingrediënten

  • 4 bloedworsten
  • 2 rode uien
  • 3 stoofappelen
  • 500 g rode kool
  • sap van 1 sinaasappel
  • 4 el rozijnen
  • 1 dl groentebouillon
  • 600 g aardappelen
  • 1 à 2 el perensiroop
  • snuf kaneelpoeder
  • 4 el natuurazijn
  • boter
  • peper en zout

Recept

Snijd de rode kool en uien fijn.

Schil en snijd de appelen in stukken en stoof deze samen met de kool en ui in boter en bouillon.

Voeg het sinaasappelsap en de rozijnen toe en giet er de azijn over. Schep er de perensiroop onder en kruid met het kaneelpoeder, peper en zout.

Zet het deksel op de pot en laat op een zacht vuur ongeveer 45 minuten garen.

Schil en kook ondertussen de aardappelen gaar in licht gezouten water.

Bak de bloedworsten in boter gaar.

Serveer de bloedworsten met de rode kool en de aardappelen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.