Buikspek met rode kool, appel en geitenroomkaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Dankzij een heerlijke, Japanse marinade til je buikspek naar een hoge niveau. Serveer met rode kool en appel van bij ons.

Ingrediënten

  • 800 g buikspek
  • 1 rode kool
  • 2 jonagold appels
  • 1 ui
  • handvol korianderblaadjes
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml mirin (zoete japanse rijstwijn)
  • 50 ml saké
  • 100 g bruine suiker
  • 100 g geitenroomkaas
  • 3 el sherry azijn
  • 300 ml water
  • vetstof
  • peper

Recept

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd hem in 4 parten. Snijd elk part zo fijn mogelijk, eventueel met behulp van een mandoline.

Snijd de ui in ringen en stoof aan in een pot met weinig vetstof. Voeg er de fijngesneden rode kool, sherry azijn, helft van de bruine suiker en het water aan toe.

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Voeg toe aan de rode kool. Laat op een zacht vuur 45 minuten garen. Roer regelmatig om.

Snijd het buikspek in reepjes.

Meng de sojasaus met mirin, saké en de resterende bruine suiker. Voeg toe aan de spekreepjes en laat 30 minuten marineren in de koelkast.

Bak het gemarineerde spek in een pan met weinig vetstof. Kruid naar smaak met peper.

Serveer de spekreepjes met de rode kool. Werk af met de geitenroomkaas en de koriander.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.