Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd ondiepe groeven in het vel van het buikspek en wrijf in met zout.
Plaats het buikspek in een braadslede in de oven gedurende 25 minuten.
Maak intussen de marinade
Pel en plet de knoflook. Rasp de gember fijn. Meng de knoflook en gember met de sojasaus, olijfolie, honing, 5 kruidenpoeder en chilivlokken.
Overgiet het buikspek met de marinade. Verlaag de temperatuur van de oven naar 150°C, bedek het buikspek met aluminiumfolie en laat het nog 2u30 verder garen.
Terwijl het buikspek in de oven zit, bereid je de bloemkoolgratin
Snijd het Brugs Broodje grof en rasp de Flandrien Grand Cru.
Snijd de roosjes van de bloemkool.
Hak de blaadjes van de rozemarijn en tijm fijn. Meng de bloemkoolroosjes met tijm, rozemarijn, graantjesmosterd, 2 el olijfolie, peper en zout en giet in een ovenschaal.
Na 2u30 garen verwijder je de aluminiumfolie van het buikspek, laat in de oven staan en verhoog de oventemperatuur naar 220°C.
Plaats de ovenschaal met bloemkool ook in de oven gedurende 10 minuten.
Voeg na de 10 minuten de room en gemalen kaas toe aan de geroosterde bloemkool, dek af met aluminiumfolie en plaats opnieuw in de oven gedurende 15 minuten.
Afwerking:
Haal het buikspek uit de oven, dek af en laat even rusten. Laat de bloemkool nog even onafgedekt gratineren.
Serveer het buikspek met de gegratineerde bloemkool.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.