Multicolorslaatje met bleekselder, ham, kaas en balsamicovinaigrette

Slaatje
Type
Number of persons
Aantal personen

1

Preparation time
Bereidingstijd

20

Je hebt geen duizend-en-één ingrediënten nodig voor een lekker slaatje. Een handvol ingrediënten en een simpele vinaigrette is meer dan genoeg.

Ingrediënten

Voor de vinaigrette

  • 2 eetlepels fijne slaolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 geperst teentje knoflook
  • peper en zout

Recept

Knip ruim de helft van de blaadjes van de Multicolor van de wortelkluit. Spoel ze en schud of draai ze droog. Bedek een groot bord met de blaadjes.

Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de ham in blokjes en meng ze met de bleekselderij.

Haal met een kaasschaaf of een mandoline flinterdunne plakjes van de kaas. Snijd de abrikozen in heel kleine blokjes.

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.

Schep het ham-bleekseldermengsel op het midden van de slabodem en schik er plakjes kaas en blokjes abrikoos omheen. Overgiet met de vinaigrette en versier met de scheutjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.