
Multicolorslaatje met bleekselder, ham, kaas en balsamicovinaigrette
Je hebt geen duizend-en-één ingrediënten nodig voor een lekker slaatje. Een handvol ingrediënten en een simpele vinaigrette is meer dan genoeg.
Ingrediënten
- 1 multicolorsla
- 2 stengels bleekselder
- 1 dikke plak gekookte ham
- 1 stuk zeer harde kaas (bijv. Brugge Oud)
- 2 gedroogde abrikozen
- 2 eetlepels scheutjes
Voor de vinaigrette
- 2 eetlepels fijne slaolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 geperst teentje knoflook
- peper en zout
Recept
Knip ruim de helft van de blaadjes van de Multicolor van de wortelkluit. Spoel ze en schud of draai ze droog. Bedek een groot bord met de blaadjes.
Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Snijd de ham in blokjes en meng ze met de bleekselderij.
Haal met een kaasschaaf of een mandoline flinterdunne plakjes van de kaas. Snijd de abrikozen in heel kleine blokjes.
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
Schep het ham-bleekseldermengsel op het midden van de slabodem en schik er plakjes kaas en blokjes abrikoos omheen. Overgiet met de vinaigrette en versier met de scheutjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.