Muffins met Brugge Goud en rozijnen

4

voor circa 20 muffins :

  • 150 g Brugge Goud geraspt 
  • 150 g Dixmuda boter
  • 9 g gist
  • 120 ml water
  • 280 g bloem 
  • 4 eieren
  • 60 g fijne suiker
  • snuifje zout
  • 180 g rozijnen 
  • 1 eierdooier voor de afwerking

Meng de gist met het water en laat 5 min. rusten.
Meng 75 g van de bloem onder het gistmengsel, voeg vervolgens al kloppend de eieren toe.
Voeg vervolgens het zout en de suiker toe aan het mengsel onder voortdurend kloppen.
Dan meng je de rest van de bloem door het beslag en laat 45 min. rijzen op kamertemperatuur.

Na 45 min. smelt je de boter en meng de boter onder het beslag samen met de rozijnen en Brugge Goud kaas.
Vet de bakvormpjes in met boter en vul ze ½ met het beslag, laat nog eens 45 min. rijzen.
Wrijf de muffins in met losgeslagen eidooier.
Plaats de muffins in een voorverwarmde oven van 200°C en laat 25 à 30 min. bakken tot ze mooi bruin zijn.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.