Muffins met Brugge Goud en rozijnen

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

105

Ingrediënten

voor circa 20 muffins :

  • 150 g Brugge Goud geraspt 
  • 150 g Dixmuda boter
  • 9 g gist
  • 120 ml water
  • 280 g bloem 
  • 4 eieren
  • 60 g fijne suiker
  • snuifje zout
  • 180 g rozijnen 
  • 1 eierdooier voor de afwerking

Recept

Meng de gist met het water en laat 5 min. rusten.

Meng 75 g van de bloem onder het gistmengsel, voeg vervolgens al kloppend de eieren toe.

Voeg vervolgens het zout en de suiker toe aan het mengsel onder voortdurend kloppen.

Dan meng je de rest van de bloem door het beslag en laat 45 min. rijzen op kamertemperatuur.

Na 45 min. smelt je de boter en meng de boter onder het beslag samen met de rozijnen en Brugge Goud kaas.

Vet de bakvormpjes in met boter en vul ze ½ met het beslag, laat nog eens 45 min. rijzen.

Wrijf de muffins in met losgeslagen eidooier.

Plaats de muffins in een voorverwarmde oven van 200°C en laat 25 à 30 min. bakken tot ze mooi bruin zijn.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.