
Krokante varkenswangetjes
Ingrediënten
- 500 g varkenswangetjes
- 3 eieren
- 150 g bloem
- 150 g panko (Japans paneermeel)
- arachideolie
Voor de saus:
- 2 kl mosterd
- 2 eigelen
- 40 cl arachideolie
- sap van een citroen
- 1 chilipeper (versneden en zaadjes verwijderd)
Recept
Snijd de varkenswagentjes in twee. Klop de eieren los. Wentel elk varkenswangetje eerst in de bloem en daarna in de geklopte eieren. Haal ze als laatste door de panko.
Maak de saus door alle ingrediënten hiervoor te mengen.
Bak de gepaneerde varkenswangetjes in een pan in arachideolie. Leg ze op een keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.
Serveer de krokante varkenswangetjes met de saus.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.