Gewokte tuingroenten met schelvis en een licht yoghurtsausje

4

voor de saus:

  • 2 stengels witte selder
  • 1 sjalot
  • enkele takjes verse tijm
  • 3 graten van platvis (tong, pladijs of griet)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 citroenen
  • een klontje koude boter
  • 4 el natuuryoghurt
  • peper en zout
Een visfumet maak je best niet met vette vissoorten. Witte, platte vissoorten zijn ideaal. Vermijd kieuwen en ogen want die maken de fumet troebel en bitter. Kook de fumet ook niet langer dan 17 minuten. Vis bevat veel gelatine en als je het te lang laat

Snipper de sjalot en de selder. Verhit een kookpan en doe de aromaten er in, zonder vetstof. Laat de groenten even stoven en leg er dan de visgraten op. Laat enkele minuten sudderen onder gesloten deksel tot de graten wit kleuren. Doe er de tijm en een volledig geschilde citroen bij. Blus met de wijn en zet onder water. Laat 17 minuten rustig pruttelen en giet door een zeef.

Zet de gezeefde fumet terug op het vuur en laat tot ongeveer 1 dl inkoken.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de snijbonen in stukjes. Kook beide groenten apart even op in gezouten water. Verfris onmiddellijk onder koud stromend water.

Schil de paprika, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de lente-uitjes en de sjalot.

Wok de sjalot in een klont boter. Doe er de aardappeltjes en de snijbonen bij en kruid met peper en zout. Roerbak nog enkele minuten verder en doe er dan de paprika bij. Na nog eens 2 minuten mag de pan van het vuur en dan pas mogen de lente-uitjes erbij.

Kruid de visfilets met peper en zout en haal ze door bloem. Bak 3 minuten op de ene kant in hete olijfolie. Draai de vis om en haal de pan van het vuur. Laat de vis in de pan liggen tot je serveert.

Werk de visfumet af met enkele druppels citroensap en een koud klontje boter. Haal van het vuur en roer er de yoghurt door. Werk af met flink wat vers gesnipperde bieslook. Breng op smaak met peper en zout. De saus mag niet meer opgewarmd worden, want dan gaat hij schiften.

Schik de vis en de tuingroenten op het bord. Werk af met het sausje en flink wat verse koriander.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.