Gegrilde aardappelen met rode salsa

Accompagnement
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Met dit recept voor gegrilde aardappelen met rode salsa maak je het perfecte pittige bijgerecht voor jouw BBQ-avond.

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper 
  • 4 tomaten
  • 1 halve rode paprika
  • een grote bos platte peterselie 
  • een bosje verse oregano
  • een grote hoeveelheid olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • peper
  • zout

Recept

Maak de gegrilde aardappelen

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de aardappelen schoon en snijd ze in dunne schijfjes. Laat de schil eraan.

Doe ze in een kom en meng met enkele lepels olijfolie. Kruid met peper en zout en schik ze in een ovenschotel.

Zet ze gedurende 30 min in de oven tot ze goudbruin zijn.

Maak de rode salsa

Kook wat water. Kuis de tomaten en leg ze 20 seconden in kokend water. Doe de velletjes van de tomaten.

Snijd de tomaten, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in zeer kleine blokjes. Laat de blokjes even uitlekken op keukenpapier en doe ze nadien in een kom.

Ontpit de paprika en snijd in fijne blokjes. Voeg de paprikablokjes toe aan de tomaten.

Pers de teentjes knoflook met een lookpers. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en peterselie.

Verwijder de zaadjes uit de Spaanse pepers. Hak de Spaanse pepers, oregano en peterselie samen fijn. 

Schep het kruidenmengsel, samen met de look, bij het tomaten-paprika mengsel.

Roer de wijnazijn en een ruime hoeveelheid olijfolie door het geheel en meng goed. Doe het mengsel in een glazen pot.

Serveer de aardappelschijfjes in een schaal en doe er de rode salsa over.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.